موسسه تیوان با دارا بودن کادری مجرب و جوان خدمات مفید و نوینی به حرفه مالی اضافه نموده است که می شود به خدمات حسابداری، مالیاتی، حسابرسی، آموزشی و… اشاره کرد.

راهنمای کامل بیمه خویش فرما؛ شرایط و سن بازنشستگی

بیمه خویش فرما چیست؟

بیمه کارمندان توسط کارفرما اجباری است؛ ولی اگر کارمند کسی نباشیم، آنگاه چه کسی ما را بیمه خواهد کرد؟ در این مقاله می‌خواهیم با بیمه خویش فرما آشنا شویم. نوعی بیمه تامین اجتماعی که به اشخاص اجازه می‌دهد خودشان را بیمه کنند.

اگر سوالاتی مانند:

  • بیمه خویش فرما چیست؟
  • هزینه بیمه خویش فرما چقدر است؟
  • شرایط بیمه خویش فرما چگونه است؟

ذهن شما را به خود مشغول کرده‌اند، برای یافتن پاسخ آن‌ها با تیوان تراز ناب همراه شوید.

بیمه خویش فرما چیست و مناسب چه کسانی است؟

نام «بیمه تامین اجتماعی» به گوش همه ما خورده است، البته اغلب فقط با نوع اجباری آن آشنایی داریم. غافل از اینکه بیمه تامین اجتماعی نوع اختیاری هم دارد! نام این نوع اختیاری بیمه تامین اجتماعی خویش فرما است.

اگر کارمند شرکتی هستید، کارفرما موظف است شما را بیمه کند؛ ولی اگر به‌صورت دورکاری فعالیت می‌کنید یا شغل آزاد دارید، باید از خدمات بیمه خویش فرما استفاده کنید. در این نوع بیمه خود شخص موظف به پرداخت حق بیمه خویش است. بیمه خویش فرما اجباری نیست، ولی به کلیه کسانی که شرایط آن را دارند و تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند، اکیدا توصیه می‌شود.

مزایا و معایب بیمه خویش‌فرما

بیمه خویش فرما نیز مانند دیگر انواع بیمه مزایا و معایب خاص خود را دارد. اولا باید دانست که مزایای این بیمه نسبت به بیمه اجباری کمتر است. بااین‌حال، دریافت حقوق بازنشستگی بیمه خویش فرما و برخی مزایای دیگر باعث شده تا بسیاری از صاحبان مشاغل آزاد به استفاده از این بیمه روی آورند. در ادامه با مختصری از مزایا و البته معایب این بیمه آشنا خواهیم شد:

مزایای بیمه خویش فرما

  • پوشش خدمات درمانی تامین اجتماعی
  • امکان بازنشستگی بر اساس سابقه پرداخت بیمه *
  • پوشش فوت و مستمری بازماندگان فرد بیمه‌شده
  • پوشش بیمه برای افراد تحت تکفل
  • بیمه حوادث

* سن بازنشستگی بیمه خویش فرما: آقایان با حداقل 50 سال سن و سابقه پرداخت 30 سال بیمه، و بانوان با حداقل 45 سال سن و سابقه 35 سال پرداخت بیمه از تسهیلات بازنشستگی بیمه خویش فرما بهره‌مند خواهند شد. نرخ حقوق بازنشستگی بیمه خویش فرما با توجه به مدت زمان پرداخت بیمه شخص محاسبه می‌شود.

معایب بیمه خویش فرما

  • هزینه بیمه: همانطور که قبلا گفتیم، پرداخت بیمه خویش فرما تماما به عهده شخص بیمه‌شده است. حداقل و حداکثر حق بیمه خویش فرما بین 18 تا 27 درصد از حقوق است که اصلا مقدار کمی نیست؛ بنابراین هزینه بیمه خویش فرما را باید یکی از معایب بزرگ آن دانست.
  • عدم بیمه بیکاری: بیمه خویش فرما پوشش بیکاری ندارد. بنابراین اگر به‌هر دلیلی شغل خود را از دست بدهید، از مزایای پرداخت بیمه بیکاری بی‌بهره خواهید ماند.
  • عدم پوشش بیمه در دوران بارداری: درحالی‌که بسیاری از بیمه‌ها در دوران بارداری یا بیماری‌های طولانی مدت هزینه‌های شما را پوشش می‌دهند، بیمه خویش فرما چنین ویژگی ندارد.

تفاوت بیمه خویش فرما با بیمه مشاغل آزاد

در مقدمه گفتیم: افرادی که مشاغل آزاد دارند هم می‌توانند بیمه خویش فرما تهیه کنند. این موضوع نباید باعث شود بیمه خویش فرما را با بیمه مشاغل آزاد یکسان تلقی کنید. در بیمه مشاغل آزاد محل کار و کارفرمایی در نظر گرفته می‌شود. درحالی‌که در بیمه خویش فرما کارفرما و کارگر معنایی ندارد؛ تنها مودی بیمه‌ای وجود دارد که می‌خواهد خود را بیمه کند. به عبارت دیگر، شخصی که حق بیمه می‌پردازد، هم کارگر است و هم کارفرما!

اگر شرایط استفاده از هر دو بیمه اجباری و اختیاری تامین اجتماعی را دارید، باید با مشورت افراد خبره در این حوزه، به‌دنبال بهترین نوع بیمه برای خود باشید. این انتخاب کاملا به شرایط خاص هر شخص بستگی دارد.

شرایط ثبت نام بیمه خویش فرما

اگرچه هدف بیمه خویش فرما تحت پوشش قرار دادن عموم جامعه، حتی کسانی است که زیر نظر کارفرما فعالیت نمی‌کنند، ولی توجه داشته باشید که همه اشخاص مشمول این بیمه نیستند. لازمه دریافت بیمه خویش فرما احراز شرایطی است که در ادامه بیان می‌کنیم:

  1. حداقل سابقه پرداخت بیمه به مدت 30 روز
  2. دریافت کد بیمه تامین اجتماعی (کد 10 رقمی)
  3. شرایط سنی 18 تا 50 سال (این شرط الزامی نیست. اگر کسی سن بالای 55 سال داشته باشید، می‌تواند با پرداخت حق بیمه مازاد سنی، از بیمه اختیاری تامین اجتماعی استفاده کند)
  4. تابعیت ایرانی

افرادی که این شرایط را احراز کنند، می‌توانند بیمه خویش فرما دریافت کنند. چنانچه از این بیمه استفاده کنید و پس از مدتی قصد فعالیت در شرکتی را داشته باشید، می‌توانید سوابق آن را به بیمه اجباری تامین اجتماعی انتقال دهید.

نحوه ثبت نام بیمه تامین اجتماعی خویش‌فرما

برای ثبت‌نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی ابتدا باید مدارک مورد نیاز شامل:

  • اصل و کپی تمامی صفحات شناسنامه
  • اصل و کپی کارت ملی
  • اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافی (آقایان)
  • 5 قطعه عکس 3 در 4

را تهیه کنید. پس از آن به سایت ثبت‌ نام بیمه خویش فرما تامین اجتماعی یا نزدیک‌ترین شعبه این سازمان مراجعه فرمایید. فرم‌های مربوطه را تکمیل و درصد پرداختی خود را مشخص کنید. فراموش نکنید که هر چه درصد بیمه بیشتر باشد، مزایا و مستمری بازنشستگی بالاتری خواهید داشت. بااین‌حال شرایط خود را بسنجید و درصدی را انتخاب کنید که توانایی پرداخت آن را داشته باشید.

جمع‌بندی

همیشه این کارفرما نیست که برای ما بیمه رد می‌کند، گاهی باید خودمان به‌فکر باشیم و آینده‌مان را تضمین کنیم. در این مقاله با بیمه خویش فرما، مزایا و معایب آن آشنا شدیم. دانستیم که اشخاص می‌توانند خودشان با بیمه کنند و از خدمات درمانی، بیمه حوادث و مستمری بازنشستگی بهره‌مند شوند.

اگر دارای مشاغل آزاد هستید و کارفرمایی ندارید، توصیه می‌کنیم هرچه زودتر پرداخت بیمه خویش فرما را آغاز کنید. اگر در انتخاب نوع بیمه و درصد پرداختی مردد هستید، جای نگرانی نیست. همین حالا به بخش مشاوره مالی سایت تیوان تراز مراجعه و درخواست مشاوره ثبت کنید. کارشناسان ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن با شما ارتباط برقرار کرده و ضمن بررسی شرایط مالی، درصدهای متناسب را به شما معرفی می‌کنند.

سوالات متداول

بیمه خویش فرما چیست؟

اشخاص می‌توانند با استفاده از بیمه خویش فرما خودشان را بیمه کنند و از مزایای بیمه تامین اجتماعی و مستمری بازنشستگی بهره‌مند شوند.

همه افراد می‌توانند از بیمه خویش فرما استفاده کنند؟

خیر. استفاده از بیمه خویش فرما شرایطی دارد (در متن مقاله بررسی‌شده) که تنها افرادی که آن را احراز کنند، قادر به دریافت این بیمه هستند.

بیمه اجباری تامین اجتماعی بهتر است یا خویش فرما؟

این مسئله کاملا به شرایط هر شخص بستگی دارد. برای تشخیص آن بهتر است با کارشناسان مالی مشورت کنید.

0 0 رای ها
امتیاز دهید
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

با پر کردم فرم زیر کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس میگیرند

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

با پر کردم فرم ثبت نام کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس میگیرند

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

ساعت پاسخگویی کارشناسان:

شنبه تا چهارشنبه:

8:30 الی 17:00 عصر

پنچشنبه ها:

9:00 صبح الی 13:00 عصر