Search
Close this search box.

۶ توصیه بیمه‌ای به کارفرمایان که نباید فراموش کنند!

توصیه های بیمه ای به کارفرمایان

بیمه از مهم‌ترین حقوق کارگران و بزرگترین چالش‌های کارفرمایان است. طبق اصل ۱۴۸ قانون کار، تمامی کارفرمایان وظیفه دارند کارکنان خود را بیمه کنند؛ در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد. چند توصیه بیمه‌ای به کارفرمایان کم‌تجربه می‌تواند آن‎‌ها را پرداخت چنین جریمه‌هایی مصون دارد.

در این مطلب می‌خواهیم به همین توصیه‌های بیمه‌ای بپردازیم؛ با نکات بیمه تامین اجتماعی آشنا شویم و بدانیم تا چه زمانی باید بیمه تامین اجتماعی پرداخت شود. اگر کارمندانی رسمی دارید که باید آن‌ها را بیمه کنید، این مطلب را از دست ندهید.

حق بیمه تامین اجتماعی چگونه محاسبه می‌شود؟

پیش از توصیه بیمه‌ای به کارفرمایان، بهتر است ابتدا با نحوه محاسبه حق بیمه تامین اجتماعی آشنا شویم. مقدار حق بیمه ثابت نیست و با توجه به پارامترهایی مثل حقوق روزانه کارگر، بن کارگری و حق مسکن تعیین می‌شود؛ فرمول محاسبه حق بیمه تامین اجتماعی ۱۴۰۳ به‌شکل زیر است:

مبلغ حق بیمه = 0.۳ * [(تعداد روزهای فعالیت کارگر * حقوق روزانه) + (بن کارگری + حق مسکن)]

البته تمام این مبلغ توسط کارفرما پرداخت نمی‌شود و کارگران هم سهمی دارند. برای درک بهتر این فرمول به مثال زیر (با اعداد کاملا تصادفی) توجه کنید:

فرض کنید کارگری با دستمزد روزانه ۱۰۰ هزار تومان به‌مدت ۱۰۰ روز برای شما کار کرده است. مجموع بن کارگری و حق مسکن وی نیز ۱۰ میلیون تومان است. آن گاه مبلغ حق بیمه به‌شکل زیر محاسبه می‌شود:

[(۱۰۰,۰۰۰ * ۱۰۰) + (۱۰,۰۰۰,۰۰۰)] * ۰.۳ = 6,۰۰۰,۰۰۰

بنابراین حق بیمه کارگر مثال ما برای ۱۰۰ روز برابر ۶ میلیون تومان است.

حالا که مختصری با نحوه محاسبه حق بیمه آشنا شدید، ۶ توصیه بیمه‌ای به کارفرمایان را بررسی کنیم.

۶ توصیه بیمه ای به کارفرمایان

اجازه دهید به‌عنوان مقدمه یک توصیه خودمانی داشته باشیم. لطفا از پرداخت حق بیمه فرار نکنید! این کار علاوه‌بر شکایت کارکنان، جریمه‌های سنگین تامین اجتماعی را به همراه خواهد داشت.

حالا برویم سراغ توصیه‌های دیگر:

۱- تحت هر شرایطی لیست بیمه ارسال کنید

جریمه ۱۰ درصدی عدم ارسال لیست بیمه کارکنان با جریمه تاخیر در پرداخت متفاوت است؛ بنابراین حتی اگر نمی‌توانید در مهلت پرداخت حق بیمه آن را پرداخت کنید، باز هم لیست ایمیل کارکنان را ارسال کنید.

۲- وقت‌شناس و دقیق باشید

لیست بیمه خود را پیش از روزهای پایانی ماه تکمیل و برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنید. به این ترتیب کارشناسان سازمان می‌توانند صحت آن را بررسی کنند و مغایرت‌های موجود را پیش از پایان مهلت پرداخت حق بیمه به شما اطلاع دهند.

ضمن اینکه در محاسباتی مانند تعداد روزهای فعالیت کارگر، افزایش حقوق سالانه، مزایای مشمول کسر حق بیمه و غیره دقت کنید؛ در غیر این‌ صورت نه‌تنها مشمول جریمه خواهید شد، بلکه وقت و انرژی خودتان و سازمان را نیز هدر می‌دهید.

۳- تا دیر نشده جریمه شوید!

یک توصیه بیمه‌ای به کارفرمایان این است که تا دیر نشده به دنبال جریمه حق بیمه باشند! این جریمه ۲% است ولی اگر زودتر تعیین‌ تکلیف نشود به ماه‌های بعد تسری خواهد یافت و انباشته می‌شود. اگر در پرداخت حق بیمه یک ماه تاخیر داشتید، هرچه زودتر به نزدیک‌ترین شعبه سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده و جریمه خود را تعیین کنید.

۴-  نسبت به اطلاعیه‌ها بی‌تفاوت نباشید

قوانین مربوط به حق بیمه و سازمان تامین اجتماعی همواره ثابت نیستند. این وظیفه شماست که نسبت به اطلاعیه‌ها و اخبار سازمان حساس باشید و بی‌تفاوت از کنار آن‌ها نگذرید. معمولا پیش از تغییر قوانین، مشمولان از طریق راه‌های ارتباطی مانند پیامک مطلع می‌شوند؛ بنابراین توصیه بیمه‌ای به کارفرمایان این است که پیام‌های سازمان تامین اجتماعی را به دقت مطالعه کنند.

۵-  حسابداران‌تان را بروز نگه دارید

با آموزش کارکنان حسابداری و آگاهی آن‌ها در مورد قوانین سالانه حق بیمه، از اشتباهات فردی در امان باشید. کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی مناسبی برای کارکنان بخش حسابداری برگزار کنید. فراموش نکنید که هر اشتباهی در نهایت به جریمه شمای کارفرما منجر خواهد شد.

۶- سازمان تامین اجتماعی را بی‌خبر نگذارید!

مواردی نظیر مرخصی، بیماری، حادثه یا زایمان را در اولین فرصت (نهایتا ظرف سه روز) به سازمان تامین اجتماعی اطلاع دهید. خودداری از این کار نه‌تنها برای شما، بلکه برای کارمند بیمه‌شده نیز در زمان استفاده از خدمات درمانی خسارت‌بار خواهد بود.

جمع‌بندی

در این مطلب سعی کردیم علاوه‌بر نحوه محاسبه حق بیمه، چند توصیه بیمه‌ای به کارفرمایان داشته باشیم. فراموش نکنید سازمان‌های دولتی به بیمه کارکنان به‌مانند امور مالیاتی حساس و دقیق هستند؛ بنابراین هرگونه تعلل و سهل‌انگاری در ارسال لیست و پرداخت حق بیمه، جریمه‌هایی نابخشودنی خواهد داشت.

توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از مشکلات موجود در پرداخت حق بیمه، مشاوره‌ای کوتاه با کارشناسان تیوا تراز را از دست ندهید. در انتها خوشحال می‌شویم شما هم توصیه‌های بیمه‌ای خود به کارفرمایان را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

تیم کارشناسان تیوان تراز در کنار مشاوره رایگان بیمه کسب و کار، خدمات مورد نیاز شما از دریافت کد کارگاهی تا ارسال لیست بیمه و سایر امور مربوط به بیمه تامین اجتماعی را ارائه می‌دهند. به همین منظور می‌توانید خدمات بیمه کسب و کار مورد نیاز خود را از کارشناسان متخصص و با تجربه تیم ما دریافت کنید.

سوالات متداول

حق بیمه تامین اجتماعی چقدر است؟

مبلغ حق بیمه ۳۰ درصد از حقوق کارگر در مدت فعالیت، به علاوه بن کارگری و حق مسکن است.

مهلت پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی چقدر است؟

کارفرمایان برای پرداخت حق بیمه کارکنان تا آخرین روز همان ماه فرصت دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا