موسسه تیوان با دارا بودن کادری مجرب و جوان خدمات مفید و نوینی به حرفه مالی اضافه نموده است که می شود به خدمات حسابداری، مالیاتی، حسابرسی، آموزشی و… اشاره کرد.

لیست مشاغل معاف از مالیات + شرایط معافیت‌های مالیاتی

لیست مشاغل معاف از مالیات

دولت می‌خواهد بر گردش پول نظارت داشته باشد. راهکار مناسب، کاهش استفاده از نقدینگی و نصب کارتخوان در تمامی بنگاه‌های اقتصادی کشور است؛ ولی با صاحبان مشاغل کم‌درآمد چه باید کرد؟ آن‌ها که از پرداخت مالیات هراس دارند، بعید است به نظارت سازمان‌های دولتی بر گردش مالی خود تن دهند. تنها راه تشویق آن‌ها، اعلام مشاغل معاف از مالیات است.

برای دریافت مالیات عادلانه و رشد فعالیت‌های اقتصادی، دولت بعضی از مشاغل را از پرداخت مالیات معاف کرده است. در این مقاله می‌خواهیم با لیست مشاغل معاف از مالیات 1403 و شرایط آن آشنا شویم.

اگر از ترس پرداخت مالیات، هنوز از مشتریان می‌خواهید خرید خود را نقدی حساب کنند، حتما این مقاله را بخوانید؛ شاید اصلا از مالیات معاف باشید!

چه مشاغلی معاف از مالیات هستند؟

سازمان مالیات به دلایل مختلف، لیست بلندبالایی از مشاغل کشور را معاف از مالیات اعلام کرده است. در ادامه با 10 حوزه شغلی که مشمول معافیت مالیاتی 1403 هستند، آشنا می‌شویم:

  1. فعالیت‌های تولیدی
  2. مشاغل کوچک و کم‌درآمد
  3. شرکت‌های دانش‌بنیان
  4. فعالیت‌های آموزشی
  5. مشاغل و موسسات ورزشی
  6. فعالیت‌های صادراتی
  7. مشاغل خانگی
  8. مشاغل حوزه گردشگری
  9. فعالیت‌های کشاورزی
  10. مشاغل خدماتی

❓ شاید بپرسید چرا بعضی مشاغل معاف از مالیات هستند؟
این سوال پاسخ‌های متفاوتی دارد. برای مثال دلیل معافیت مالیات مشاغل خانگی، کم‌درآمدبودن و اداره بیشتر این مشاغل به‌وسیله بانوان است؛ در‌حالی‌که قرار گرفتن فعالیت‌های صادراتی در لیست مشاغل معاف از مالیات 1403، با هدف تشویق مردم برای ورود به این حوزه انجام شده است.

جدول مشاغل معاف از مالیات 1403

حالا که لیست مشاغل معاف از مالیات را مشاهده کردید، وقت آن است کمی وارد جزئیات شویم. در این بخش جدولی برای شغل‌های معاف از مالیات ترسیم خواهیم کرد:

جدول مشاغل معاف از مالیات 1403
حوزه شغلی نام مشاغل
خانگی صنایع دستی – لباس سنتی – چرم‌کاری – سفال‌گری – فرش‌بافی – رودوزی
تولیدی واحدهای تولیدی با حداقل 50 نیروی کار
آموزشی مدارس ابتدای، متوسطه و دبیرستان – آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای – مهدهای کودک در مناطق کم‌توسعه و روستاها
اینترنتی شرکت‌های دانش‌بنیان (20 سال ابتدای فعالیت) – مشاغل اینترنتی دارای مجوز وزارت ارشاد اسلامی
خدماتی دفاتر گردشگری و زیارتی – بیمه – خدمات بازار سرمایه – هتل‌های حداکثر 3 ستاره – آرامستان‌ها – انتشارات و مطبوعات – خدمات حمل و نقل – دفاتر خدمات مخابراتی
پزشکی خدمات پیشگیری و درمان – داروخانه‌ها
کشاورزی تعاونی‌های کارگری، صیادی، پرورش ماهی، زراعت، عشایر، دام‌داری، زنبورداری، شیلات
مراکز مذهبی بقاع مقدس – مساجد – تکیه‌ها – حسینیه‌ها

 

در این جدول فقط به رایج‌ترین مشاغل هر حوزه اشاره کردیم؛ بنابراین اگر در حوزه‌های ذکرشده فعالیت می‌کنید، ولی نام شغل‌تان در جدول نیست، می‌توانید با یک مشاوره مالیاتی کوتاه تکلیف خود را مشخص کنید.

مشاغل معاف از مالیات کارتخوان

گفتیم که یکی از مهم‌ترین دلایل معافیت مالیاتی، تشویق کسب‌وکارها به استفاده از کارتخوان است. در این بخش می‌خواهیم لیست مشاغل معاف از مالیات کارتخوان 1403 را ارائه کنیم. اگر از صاحبان این مشاغل هستید و از ترس پرداخت مالیات، از کارتخوان استفاده نمی‌کنید؛ حالا با خیال راحت این کار را انجام دهید:

  • پارکینگ‌های عمومی
  • نانوایی‌ها
  • سوپرمارکت‌ها
  • موسسات خیریه
  • باشگاه‌های ورزشی
  • حمل و نقل درون‌شهری (تاکسی و اتوبوس)
  • نشریات و مطبوعات (روزنامه‌فروشی‌ها)
  • فروشگاه‌های هنری
  • کتاب‌فروشی‌ها
  • کارگاه‌های صنایع دستی
  • مدارس (دولتی و غیرانتفاعی)
  • شرکت‌های دانش بنیان (سطح فناوری 1)
  • فروش مواد نفتی و غیر معدنی
  • جایگاه‌های سوخت
  • مراکز درمانی و داروخانه‌ها

مشاغل با درصد مالیات کم

علاوه‌بر مشاغل معاف از مالیات، مشاغلی هم وجود دارند که اگرچه معاف نیستند، ولی درصد مالیات اندکی می‌پردازند. بر اساس آیین‌نامه اجرایی ماده 95 قانون مالیات مستقیم، مشاغل در 3 گروه تقسیم‌بندی می‌شوند. اغلب مشاغل با درصد مالیات کم به گروه سوم تعلق دارند.

اگر می‌خواهید بررسی کنید درصد مالیات شغل شما کم است یا خیر، یک راه آسان، بررسی جدول درصد مالیات مشاغل بر اساس عملکرد است. این جدول توسط کمیسیون تعیین ضرایب مالیاتی تعیین‌شده و مالیات هر شغل را با توجه به میزان فروش آن تعیین می‌کند.

توجه: با راه‌اندازی سامانه جامع مودیان، استفاده از جدول ضرایب و محاسبه مالیات علی الراس منسوخ شده است. بااین‌حال، این جدول معیار خوبی برای بررسی دیدگاه سازمان مالیات نسبت به درآمد مشاغل است.

شرایط معافیت از مالیات؛ طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیات مستقیم

طبق ماده 131 ق.م.م، مالیات مشاغل بر اساس درآمد آن‌ها و به‌صورت پله‌ای محاسبه می‌شود؛ ولی مشاغلی که درآمد سالانه‌شان از 39 میلیون و 600 هزار تومان کمتر باشد، از پرداخت مالیات معاف هستند. با عبور از این سقف درآمدی مشمول 15، 20 یا 25 درصد مالیات خواهید شد.

سقف درآمدی برای مشاغلی است که از مالیات معاف نیستند. داستان مشاغل معاف از مالیات که پیش‌تر به آن پرداختیم، متفاوت است؛ برخی از این مشاغل با هر میزان درآمدی باز هم از مالیات معاف هستند.

جمع‌بندی

آگاهی از معافیت‌های مالیاتی از نیازهای اولیه صاحبان کسب‌وکار است. در این مقاله تلاش کردیم معروف‌ترین مشاغل معاف از مالیات را معرفی کنیم. حالا که تا انتها همراه ما بودید، احتمالا تکلیف‌تان با معافیت یا عدم معافیت خود مشخص شده باشد.

اگر هنوز درباره این موضوع مردد هستید، نگران نباشید. کافیست درخواستی برای مشاوره با کارشناسان تیوان تراز ثبت کنید، تا در کوتاه‎ترین زمان به سوالات شما پاسخ دهیم.

سوالات متداول

چه مشاغلی از مالیات معاف هستند؟

سازمان امور مالیاتی این مشاغل را تعیین می‌کند. می‌توانید جدول مشاغل معاف از مالیات را در مقاله مشاهده کنید.

شرایط معافیت مالیاتی چیست؟

چنانچه درآمد سالانه کسب‌وکاری از 39 میلیون و 600 هزار تومان کمتر باشد، از مالیات همان سال معاف خواهد شد.

5 1 رای
امتیاز دهید
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

با پر کردم فرم زیر کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس میگیرند

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

با پر کردم فرم ثبت نام کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس میگیرند

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

ساعت پاسخگویی کارشناسان:

شنبه تا چهارشنبه:

8:30 الی 17:00 عصر

پنچشنبه ها:

9:00 صبح الی 13:00 عصر